Emotionele Intelligentie trainingen (MBE)

Wat is het?

Emotionele intelligentie is in een term die steeds belangrijker is in het dagelijks leven en bedrijfsleven. Emotionele intelligentie wordt gedefinieerd als:  de capaciteit om je eigen gevoelens en die van anderen te herkennen, om het motiveren van jezelf en om het goed omgaan met emoties zowel met die in jezelf als met die in je relaties.

Deze definitie komt af van Deniel Goleman, een amerikaanse psycholoog, schrijver en weenschapsjournalist. Midden jaren 90 introduceerde hij het begrip emotionele intelligentie bij het brede publiek.

Het mooie van emotionele intelligentie is dat deze ontwikkeld kan worden, door middel van eenvoudige oefeningen op het gebied van concentratie, ademhaling en meditatie.

Wat doet Meditatim?

Er zijn verschillende manieren waarop emotionele intelligentie getraind kan worden. De manier. Hier is geen eenduidige manier voor, en in feite heb je ook niemand nodig. Vind je het toch fijn om begeleid te worden in je ontwikkeling van emotionele intelligentie, dan lijkt de Mindfulness Based Emotionele Intelligentietraining (MBE) iets voor jou.
Deze training is in de basis verdeeld over 6 weken met 6 trainingen van elk 2 – 2,5 uur, maar kan ook worden aangepast per organisatie/training cyclus.

MBE bestaat uit 3 hoofddelen:
Mindfulness, het Brein, Emotionele intelligentie

De 6-weekse

De drie hoofdonderdelen zijn opgebouwd in 6 trainingen:

Week 1: Introductie Mindfulness, Brein, Emotionele intelligentie

Week 3: Zelfmanagement

Week 4: Motivatie

Week 5: Empathie

Week 6: Sociale Vaardigheden

Na de 6 weken ben je in staat om zelfstandig door te gaan met de ontwikkeling van Emotionele Intelligentie en ga je dit ook tijdens je dagelijks leven ervaren.

Klinkt dit interessant?

Fantastisch! Neem vrijblijvend contact met me op via info@meditatim.nl of stuur me een berichtje via een van de social media kanalen of via 0640217859.
Houdt Facebook ook zeker in de gaten, want hierop zal ik regelmatig posten als ik een nieuwe (particuliere) groep start.

Wat deelnemers vinden:

Begin 2018 ben ik begonnen met een particuliere groep, en dit waren ervaringen van een enkeling van hen:

” Ik vond de afwisseling van theorie en praktijkvoorbeelden i.c.m. de oefeningen erg prettig”

” Tim brengt de stof over op een heldere en eenvoudige manier”

” Door de training heb ik meer inzicht gekregen, en heb ik mijzelf persoonlijk erg ontwikkeld”