Meditatielessen

Wat is meditatie?

Meditatie is simpel gezegd het observeren van het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben. Er zijn ontzettend veel verschillende vormen van meditatie. De ene vorm past beter bij een persoon dan de andere. Meditatim biedt een aantal verschillende meditatievormen aan.

Mindfulness meditatie

Mindfulness meditatie is van naam waarschijnlijk het meest bekend bij het grote publiek. Mindfulness is een afgeleide van Vipassana, maar dan iets meer gericht op de westerse maatschappij. John Kabat Zinn haalde deze vorm naar Amerika, en gaf de volgende definitie: Het observeren van alles wat zich in het hier en nu aandient zonder daar een oordeel over te hebben.

Vipassana Meditatie

Vipassana meditatie wordt ook wel de moeder van de Mindfulness genoemd. Vipassana is een woord uit het Pali, en betekent zoiets als dingen zien zoals ze zijn. Het is een eeuwenoude meditatietechniek die voornamelijk gaat over het observeren van je lichaam, waardoor je een stuk bewuster door het leven kan gaan.

Metta Meditatie

Metta is Pali (oud-indisch) voor liefdevolle vriendelijkheid. Bij Metta meditatie gaat het vooral om liefdevol kijken naar jezelf. Wanneer je liefdevol naar jezelf kan kijken dan kan je dit uit gaan breiden naar je omgeving.

Wat doet Meditatim?

Op regelmatige basis zullen er meditatiedagen of meditatieavonden worden gehouden maar ook beginnersgroepen voor mensen die kennis willen maken met meditatie. Anders dan de MBE zal dit wel echt gericht zijn op meditatie, de technieken en zal dit ook plaatsvinden op meditatiekussentjes. Het is natuurlijk de kunst om lering te trekken van de meditatielessen en dit buiten het kussentje toe te passen.

Contact?

Stuur een berichtje naar info@meditatim.nl, neem contact op via de social media kanalen, of 06-40217859.