Een doelloos doel

Een doelloos doel…

In een vorig leven (zeg maar gewoon 5 – 10 jaar geleden) had ik maar één doel in mijn leven, en daar stond ik voor. Ik was namelijk keeper, of doelverdediger. Op mijn hoogtepunt speelde ik 7 keer per week voetbal.
maandag: trainen met mijn eigen team, dinsdag: trainen met het senioren team, woensdag: Trainen met mijn eigen team, en keeperstraining geven, donderdag: Eerst keeperstraining, daarna trainen met het seniorenteam, vrijdag: Keeperstraining bij een keepersschool, zaterdag: voetbalwedstrijd, zondag: op de bank zitten bij de senioren of nog een wedstrijd voetballen.

Ik word al moe als ik er naar kijk nu. Maar dit was mijn passie, mijn doel, mijn leven.
Het is mooi om te zien wanneer je een doel in je leven hebt, je er helemaal voor kan gaan. Het gevaar echter is dat je, je verliest in dit patroon (noem het gewenning, sleur of onwetendheid).
Dit is iets wat ook vaak op de werkvloer gebeurd ( “we doen dit immers al jaren op deze manier”)

Toen ik eenmaal stopte met voetballen, kwam ik uit de bubbel en merkte ik dat er veel meer was voor mij in het leven dan alleen dat voetbaldoel als doel hebben.
Nu, jaren later, kijk ik er met een fijn gevoel op terug en heb ik een nieuwe passie gevonden. Mijn passie is het helpen en ontwikkelen van anderen. Dit doe ik op mijn werk, maar ook via mijn meditatieopleiding.

Het mooie van meditatie is dat het je doel is om doelloos te zijn (snapt u het nog?). Een ontzettende uitdaging voor velen, zeker ook voor mij. Het loslaten van je doelen is je doel, en daaruit ontstaan dan weer mooie dingen. Dat gaat met vallen en opstaan, maar ik kan je zeggen: dat is het meer dan waard.