Kiezen

Kiezen

Iedereen heeft een keuze, of soms worden keuzes voor je gemaakt. Dit gebeurt op microniveau (wat ga ik vanavond koken), maar zeker ook op grotere schaal (in welke stad ga ik studeren, waar wil ik werken). Voor een hoop van deze vaak ingrijpende gebeurtenissen in je leven liggen keuzes ten grondslag. Dit is een gedachte die mij de laatste periode veel bezighoudt.
Ook in mijn leven lijkt de plek waar ik nu sta af te hangen van een paar ‘simpele’ keuzes.

Sinds de laatste jaren maak ik die keuzes al een stuk bewuster, en dit jaar is daar een stroomversnelling in gekomen. Ik moet zeggen: dat voelt ontzettend goed. Het heeft geresulteert in mooie reizen, even weer in Duiven wonen en een leerzame periode van vier maanden bij Royal Talens in Apeldoorn i.p.v. direct kiezen voor de eerste de beste baan die voorbij komt (al werd die keuze ook vaak voor mij gemaakt). Ik heb gekozen voor meer rust, meer geluk en meer tijd voor het ontwikkelen van mijzelf.
Praktisch gezien betekent het nu 5 weken vakantie maarliefst, waarvan week nummer 1 er op zit.

Maandag mocht ik getuige zijn van het geregistreerd partnerschap van mijn moeder, en ik vind het mooi dat zij en Bob voor elkaar gekozen hebben.
Vanaf woensdag zit ik in Lissabon, en wat een heerlijke stad. Lekker weer, mooie omgeving en veel gezelligheid met mijn vader. Een prima keuze dus…

May your choices reflect your hopes, not you fears – Nelson Mandela