Zweefvliegen met Air France

Je herkent het mogelijk wel. De drukte van op vakantie gaan. Heb je alles bij je? Paspoort, onderbroek, tandenborstel? Check, Op naar Schiphol!

Eenmaal daar aangekomen begint het spel van de douane doorkomen, de juiste gate vinden, allemaal tegelijk willen boarden en dan uiteindelijk in je stoeltje ploffen in de hoop dat er niet iemand naast je zit die (a) erg ruikt, (b) zich bezat en vervelend wordt, (c) bang is om te vliegen of (d) all of the above.
Nou ligt het helemaal aan jezeld hoe je hier mee om gaat natuurlijk, maar reizen gaat vaak gepaart met een bepaalde sttess.
Zo ook mijn reis.. ondanks dat alles enorm relaxed verliep merk je toch dat je je mee laat slepen door de omgeving. Mensen die aan het duwen en aan het trekken zijn om op HUN stoel te kunnen komen zitten. Mensen die enorm gespannen zijn. Zeker bij een reis van 15 – 16 uur is dat niet altijd even makkelijk.
Ik voel de spanning, vooral bij de turbulentie wordt het vliegtuig stiller en klinkt er hier en daar een oeh of ahh.
Als afleiding duik ik in het entertainment systeem en zie ik een hele gave ontwikkeling:
Mindfulness voor in het Vliegtuig. In maarliefst 4 verschillende talen is er een introductie te vinden voor mindfulness, volledig gericht op vliegen en de sensaties, geluiden en spanningen die bij het vliegen (kunnen) horen. Een uitkomst en hele toffe manier om op een bewustere manier om te gaan met deze stress (en je dus geen liters drank meer nodig hebt).
Voor kinderen is er ook een spelenderwijs manier: sit like a frog, waar meditatie wordt uitgelegd op een hele leuke en simpele manier!
Bestemming bereikt, op een hele bewuste en fijne manier 😀.
Ik ben benieuwd of meer airlines dit al gebruiken?!


#awareness #mindfulness #airfrance