Aflevering #2: ‘Rabo-retraite’, een stap voorwaarts!

Notes over deze podcast

Deze aflevering staat in het teken van retraites, en dan de Jong Rabo Retraite in het bijzonder. Samen met 4 andere trainers hebben we een mooi 2-daags programma samengesteld waarin bewustwording, meditatie, yoga, geweldloze communicatie en de natuur centraal stond. In deze aflevering spreken we met een van organisatoren van de retraite en doen we een aantal oefeningen waar onder andere hartcoherentie centraal staat.

Trainers:

 

Een stilteretraite die ik zelf gevolgd heb ik België is de 10-daagse Vipassana meditatie retraite in de leer van S.N. Goenka.
Meer informatie over het meditatiecentrum Dhamma Pajjota vind je hier.

Onderstaande documentaire gaat over de 10-daagse vipassana meditatie, en is een echte aanrader!

 


Reacties (1)

Eén reactie op “Aflevering #2: ‘Rabo-retraite’, een stap voorwaarts!”

  1. Marion schreef:

    Hoi Tim, wat is dit weer een mooie, waardevolle podcast.
    Ik wil mijn ervaringen over retraites wel delen. Ik heb 3 stilte retraites gedaan waarvan 2 bij Maha Karuna Chan. Chinese zen, waarbij Compassie en Kuan Yin een cebtrale rol spelen. Ook mooi is het zingen. ‘s Ochtends en op vrijdagavond worden de sutra’s, waaronder de hartsutra gezongen. De theiso’s (moment waarop de leraar spreekt) van leraar Ton Lathouwers zijn een bijzondere ervaring. Ik ook een theisi van leraar André van der Braak mogen bijwonen, ook heel krachtig. Gesprekken kun je tijdens de retraite aaanvragen met André van der Braak, een aanrader. https://mahakarunachan.nl/mediteren/sesshin-overzicht/

    Een andere ervaring heb ik gehad tijdens de opleiding bij Bridgeman, Vipassana retraite met Dingeman Boot en Marij Geurs. Waar de methodiek centraal staat, waardoor je écht de diepte ervaart van deze mooie, eeuwenoude traditie.

    Ik was blij eerst bij Maha Karhuna te zijn geweest. Een meer lossere stijl waar het echt op eigen discipline aankomt. Was voor mij een mooie en goede voorbereiding op de Vipassana retraite. Ik wil zeker terug gaan naar deze leraren.ze bieden ieder afzonderlijk iets waardevols. En zo samen ervaren (sangha) wauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *